Technologie

Nanotechnologie

Nanotechnologie is dé technologie van de 21e eeuw. De reden hiervoor is dat het compleet nieuwe mogelijkheden en eigenschappen creëert op allerlei gebieden, waardoor nieuwe producten kunnen worden ontwikkeld met unieke eigenschappen en werking.

Wat is nanotechnologie?

Alle stoffen in onze wereld zijn samengesteld uit combinaties van een kleine honderd verschillende soorten van atomen. Als er in de structuur van de atomen of combinaties van atomen variaties worden aangebracht, kunnen er ontelbare variaties op bestaande of nieuwe stoffen worden gecreëerd.

Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes in de orde van grootte van een nanometer (één miljoenste van een millimeter). Een grootte die net boven die van atomen (0,060 nm tot 0,275 nm) en eenvoudige moleculen ligt.

Structuren tot 100 nanometer noemt men nanostructuren. Ze zijn voor het oog niet zichtbaar. Om de betekenis van nanotechnologie duidelijk te maken is een definitie niet toereikend. Concrete toepassingen maken het nieuwe vakgebied duidelijk.

Nano technologie

Het Lotuseffect

Op oppervlakken, die met onze producten behandeld zijn, hecht vuil niet en glijden de waterdruppels over de vervuiling heen en nemen die gemakkelijk mee. Het parelt als het ware van het oppervlak af. Dit noemt men het Lotusbladeffect.

Door de structuur van op nanotechnologie gebaseerde coatings kunnen vervuilingen en vocht niet meer hechten aan de behandelde oppervlakken. De coatings zijn extreem oleofoob en hydrofoob. Doordat vervuilingen niet meer aanhechten, zijn de behandelde oppervlakken zeer eenvoudig met milde reinigingsmiddelen schoon te houden.

Voordelen voor de behandelde oppervlakken

De winst

Enkele voorbeelden van toepassingsgebieden

Een nano product is een combinatie van organische en anorganische materialen die op het niveau van nanoschaal is geproduceerd, waardoor unieke eigenschappen ontstaan die niet aanwezig zijn in het oorspronkelijke materiaal van organische of anorganische oorsprong. Onze producten bezitten deze unieke eigenschappen zoals uitstekende flexibiliteit, mechanische sterkte, thermische stabiliteit en bestendigheid tegen chemische stoffen.

De H2A Coatings BV producten zijn milieuveilige producten, zonder zware metalen. Al onze producten voldoen aan de Europese REACH voorwaarden.

Door toepassing van nano technologie worden materialen op een duurzame wijze beschermd tegen vervuiling en vocht. Onze coatings en impregneerproducten zijn dé oplossing als het gaat om optimaal beschermen tegen negatieve externe invloeden.